Groene Aspergetaart met geitenkaas

De asperges zijn super populair de laatste tijd en nee niet alleen maar de witte variant. Op Pinterest komt de groene asperge ook regelmatig voorbij. Ik was dan ook benieuwd naar hoe de groene asperge zou smaken en welke gerechten ik er mee kon maken.

Zodoende bedacht ik deze romige groene aspergetaart met geitenkaas. Om de quiche wat extra smaak te geven voeg ik er 2 tl verse pesto aan toe. Benieuwd naar hoe je deze taart zelf maakt, kijk dan verder.

Groene aspergetaart met geitenkaas

Recept asperge taart

Ingrediënten

  • 5 bladerdeeg blaadjes
  • 350 g groene asperges
  • ½ courgette
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eieren
  • 2 á 3 tl pesto
  • 5 blaadjes basilicum
  • 125 ml slagroom
  • 125 g geitenkaas
  • 1 el bloem
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Snijd de uit eindes van de groene asperges. Leg de asperges (proef) neer om te kijken of ze passen in de ovenschaal. Ik heb ze in een rondje neergelegd en in die positie afgesneden. Deze afgesneden uiteindes heb ik in kleine plakjes gesneden.  Gebruik deze kleine asperge plakjes bij stap 3.
  2. Kook de asperge stengels voor 10 minuten.
  3. Snijd de courgette en ui fijn. Knijp het teentje knoflook uit. Fruit de ui aan in de pan en voeg daarna de courgette, knoflook en kleine stukjes asperge toe en bak dit al roerend mee.
  4. Vet een ovenschaal in en bekleed met bladerdeeg. Sprenkel er vervolgens 1 el bloem overheen, zodat de bladerdeeg een extra laagje krijgt om het vocht op te vangen.
  5. Verdeel het courgette mengsel in de ovenschaal en verdeel de basilicum blaadjes er overheen.
  6. Klop de eieren met de slagroom, pesto en de helft van de geitenkaas los. Voeg naar smaak peper en zout toe. Verdeel dit mengsel over het courgette mengsel.
  7. Leg de gekookte asperges over het eimengsel in de ovenschaal.
  8. Verdeel er vervolgens de resterende geitenkaas overheen en bak voor 25 minuten in de oven van 200 graden.

Bereidingstijd: 20 minuten, Oventijd: 25 minuten
Oven: 200 graden


Gerelateerde recepten

Plaats een reactie