Basis recept groene pesto


Zelf pesto maken is super makkelijk en de smaak is niet te vergelijken met kant en klare pesto uit een potje. Bij verse pesto proef je verse basilicum en de Parmezaanse kaas. Alle ingrediënten komen perfect samen in verse pesto. Met dit basis recept voor pesto maak je dan ook zelf de lekkerste pesto!

Recept groente pesto

Ingrediënten

  • 50 g basilicum
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 4 el pijnboompitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 ml extra vierige olijfolie
  • ½ tl zout

Zo maak je het

  1. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan goud bruin.
  2. Pers de knoflook teentjes uit.
  3. Rasp de Parmezaanse kaas fijn.  
  4. Meng alle ingrediënten samen in een keukenmachine tot een gladde pesto. Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe.

Tip: Voeg nog een klein beetje citroensap toe zodat je de pesto langer kunt bewaren. Bewaar in de koelkast, niet langer dan 7 dagen. Maar vertrouw op je ogen en neus.

Bereidingstijd: 7 minuten


Gerelateerde recepten

Een gedachte over “Basis recept groene pesto

  1. Pingback: Pasta pesto met garnaal – Food Life Steef

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s