Vijf keer 100 is een Flapjack


Easy peasy flapjack koeken. Met maar vijf ingrediënten maak je deze Engelse havermout koeken. Een echte koek door de boter die er doorheen zit, maar toch ook deels gezond door de havermout en de noten. De flapjack maak je het gemakkelijkst in een platte ovenschaal zodat je later er vierkantjes uit kan snijden. Het wordt daardoor een echte kruimelkoek 🙂

Het recept is super makkelijk je hebt namelijk maar vijf keer 100 gram ingrediënten nodig. Even mengen, bakken en klaar!

Recept voor flapjack koekjes

Ingrediënten

  • 100 zachte boter
  • 100 g zelfrijzend bakmeel
  • 100 g havermout
  • 100 g gemengde ongezouten noten en gedroogd fruit
  • 100 g maple syrup

Zo maak je het

  1. Hak de gemengde noten fijn.
  2. Mix alle ingrediënten tot een kruimelig deeg.
  3. Bekleed een kleine ovenschaal met bakpapier en verdeel het deeg hierin.
  4. Bak de flapjack in de een hetelucht oven van 180 graden voor 20 minuten.

Tip: Ook erg lekker als toetje met een bolletje ijs.

Bereidingstijd: 15 minuten, Baktijd: 20 minuten
Oven: 180 graden hetelucht


Gerelateerde recepten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s