Dadel repen met noten, zaden en pitten

In januari wil iedereen wat op de lijn letten. De laatste kerstkransjes zijn opgegeten en de behoefte aan gezonde tussendoortjes neemt toe. Gezond snacken kan dan ook met een dadel reep gevuld met noten, zaden en pitten. Met wat havermout er doorheen geeft deze reep een goed vullend gevoel waardoor je niet naar andere ongezonde snak’s zult grijpen.

Begin januari gezond, verantwoord en natuurlijk lekker!

Dadel noten-zaden-pitten reep

Recept dadel repen met noten, zaden en pitten

Ingrediënten

Voor 12 repen

  • 13 dadels ( medjoul dadels)
  • 140 g ongezouten noten (pecannoten, amandelen en pistachenoten)
  • 100 g havermout
  • 1 el gojibessen
  • 1 el cranberry’s
  • 1 el moerbei
  • 1 el zonnebloempitten
  • 1 el ahornsiroop (of honing)
  • ¼ sap van een citroen
  • 2 tl kaneel

Zo maak je het

  1. Hak de noten grof fijn.
  2. Ontpit de dadels en maal fijn in een keukenmachine. Voeg het sap van de citroen en de ahornsiroop toe en maal nogmaals fijn.
  3. Bak de havermout voor 10 minuten in de oven van 160 graden.
  4. Meng de gehakte noten, havermout, dadel pasta, gojibessen, cranberry’s, moerbei, zonnebloempitten en kaneel. In een grote kom. Kneed met de hand zodat alles goed gemengd is.
  5. Spreid het mengsel uit over een met bakpapier beklede plaat tot de dikte van ongeveer 1,5 cm. Laat opstijven in de koelkast.

Bereidingstijd: 15-20 minuten


Gerelateerde recepten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s