Basis recept Dulce de leche


Met maar één ingrediënt maak je heerlijke zoete Dulce de leche. Namelijk met een blikje gecondenseerde melk. Wanneer de melk wordt gekookt vind er een maillard-reactie plaats waardoor de suikers en de aminozuren (eiwitten) met elkaar reageren door de warmte. De gecondenseerde melk verandert hierdoor qua kleur, smaak en substantie naar een romige karamel. Dulce de leche is dan ook een Spaanse naam voor zoet gemaakte melk.

Zowel bij brownies, cakejes en ijs komt dulce de leche goed van pas!

Links Dulce de leche in blik – Rechts gecondenseerde melk in blik

Recept voor Dulce de leche

Ingrediënten

  • 1 blik gecondenseerde melk

Zo maak je het

  1. Kook het dichte blik gecondenseerde melk voor drie uur. Let er op dat het blik altijd onderwater staat (er wordt gezegd dat het blik anders open kan barsten/exploderen, dit heb ik zelf NIET uitgetest hahaha)

Bereidingstijd: 3 uur

Recepten met Dulce de leche

Karamel ijstaart

Brownies

Gerelateerde recepten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s