Yoghurt taart met bosvruchten


Taarten zijn altijd goed en lekker! Wat nou als je ook gezonde taarten kunt eten? Deze taart zou je bijna als ontbijt kunnen eten maar ook als verjaardagstaart of als toetje is hij zeker geschikt. Deze taart is een gezonde taart omdat er als zoet middel alleen maar honing wordt gebruikt en de taart bestaat verder uit Griekse yoghurt en fruit. Als bodem heb ik standaard biscuits gebruikt maar kun je gemakkelijk vervangen door bijvoorbeeld havermout met wat dadels.

Benieuwd naar hoe je deze taart maakt kijk dan snel verder.

Recept yoghurt taart met bosvruchten

Ingrediënten

  • 130 g biscuits
  • 85 g boter
  • 450 g Griekse yoghurt
  • 1 tl vanille extract
  • 2 el honing
  • 4 gelatine blaadjes
  • 2 handjes (bevroren fruit) + extra voor garnering
  • 4 el water

Zo maak je het

  1. Maal de biscuits fijn ik een keukenmachine (of verkruimel in een theedoek door met een deegroller er op te slaan).
  2. Smelt de boter in een steelpannetje. Meng de koek kruimels er vervolgens er doorheen.
  3. Bekleed een (vierkante) taartvorm met bakpapier. Verdeel de koekkruimels er overheen en druk aan.
  4. Week de 4 gelatineblaadjes ik koud water voor 5 minuten.
  5. Meng de Griekse yoghurt met 1 el honing en vanille extract. Schep 4 grote scheppen van het mengsel in een schoon steelpannetje en verwarm kort (niet laten koken).
  6. Knijp 3 gelatineblaadjes uit en laat oplossen in de warme Griekse yoghurt. Roer totdat alle gelatine is opgelost en voeg vervolgens de koude Griekse yoghurt toe.
  7. Verwarm het fruit in een schoon steelpannetje met 4 el water. Laat even koken en pureer vervolgens met een staafmixer. Voeg 1 el honing toe en 1 uitgeknepen gelatineblaadje.
  8. Schep de helft van het Griekse yoghurt mengsel over de koekjes bodem. Schenk er vervolgens het fruit mengsel overheen. Schenk de overig Griekse yoghurt er vervolgens overheen en ga met een vork er doorheen om de Griekse yoghurt en fruit te mengen. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Bereidingstijd: 20 minuten, Wachttijd: 2 uur


Gerelateerde recepten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s