Vega burger


Deze vegetarische courgette-kikkererwten burgers zijn een geweldig alternatief voor rundvleesburgers. De buffalo saus heeft een licht pittige smaak waardoor de burger wat extra pit krijgt. Met de courgette door de burger heb je gelijk wat groente binnen. Een gezonde smaakvolle keuze dus!

Recept vega burger

Ingrediënten (voor 8 burgers)

  • 1 courgette
  • 1 blik kikkererwten
  • 180 ml buffalo saus
  • 30 g fijngemalen lijnzaad
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ rode ui
  • 1 handje koriander
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Rasp de courgette en laat voor minstens 1 uur uitlekken.
  2. Voeg de lijnzaad, buffalo saus en knoflook in een keukenmachine en maal fijn.
  3. Voeg de kikkererwten, courgette rasp, lijnzaad en de ui toe en maal nogmaals fijn in de keukenmachine.
  4. Verdeel het mengsel in een kom en laat voor 30 minuten rusten in de koelkast.
  5. Verdeel het mengsel in 8 porties en maak er platte burgers van.
  6. Bak de burgers in wat olijfolie goudbruin gaar.

Serveertip: Serveer met gefruite uien en wat rauwe ui. Ook lekker met kruidige knoflooksaus.

Totale duur: 1 uur
Bereidingstijd: 30 minuten, Wachttijd: 30 minuten



Gerelateerde recepten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s