Het wordt al snel een feestje als plaatpizza serveert. Met te toppings kun je eindeloos variëren, ter inspiratie geeft ik je in deze blog twee varianten. De plaatpizza kun je als avondeten eten of bijvoorbeeld als kleine hapjes serveren bij de borrel.
Recept plaatpizza met tonijn, gegrilde paprika en kappertjes
Ingrediënten

- 1 pizza bodem (tante fanny)
- 3 el crème fraiche
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 2 handjes geraspte mozzarella kaas
- 1 blikje tonijn
- 3 gegrilde paprika’s
- 2 tl kappertjes
- Peper en zout
Zo maak je het
- Meng de fijne knoflook door de crème fraiche en breng op smaak met wat peper en zout.
- Rol het pizza deeg uit en besmeer de crème fraiche saus. Verdeel er vervolgens wat geraspte mozzarella overheen.
- Laat de tonijn uitlekken en verkruimel over de pizza bodem.
- Snijd de gegrilde paprika’s in dunne reepjes en verdeel over de pizza. Garneer met wat kappertjes.
- Bak de plaatpizza voor 15 minuten in de oven van 200 graden hetelucht.
Totale duur: 25 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten, baktijd: 15 minuten
Oven: 200 graden hetelucht
Recept plaatpizza met courgette en tomaat
Ingrediënten

- 1 pizza bodem (tante fanny)
- 3 el crème faiche
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 2 handjes geraspte mozzarella kaas
- 3 plakjes geitenkaas
- ¼ courgette
- 2 tomaten
- 1 el oregano
- Peper en zout
Zo maak je het
- Meng de fijne knoflook door de crème fraiche en breng op smaak met wat peper en zout.
- Rol het pizza deeg uit en besmeer de crème fraiche saus. Verdeel er vervolgens wat geraspte mozzarella en geitenkaas overheen.
- Snijd de courgette en tomaat in plakjes. Leg de courgette en tomaat om en om neer op de pizza. Besprenkel en wat oregano overheen.
- Bak de pizza voor 15 minuten in de oven van 200 graden hetelucht.
Totale duur: 25 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten, baktijd: 15 minuten
Oven: 200 graden hetelucht
