Gemakkelijke borrel hapjes


In deze vrijdag blog van de Adventskalender deel ik twee gemakkelijke borrelhapjes met jullie. Het kost je maar 12 minuten om deze hapjes te maken en je hoeft alleen even te wachten totdat de brie hapjes uit de oven komen.

Recept gemakkelijke borrel hapjes

Ingrediënten brie hapjes

  • 2 filodeeg blaadjes
  • 1/3 brie
  • 3 el zuivelspread
  • 1 el water
  • ½ tl verse tijm
  • 1 el olijfolie
  • 2 el rood fruit jam

Zo maak je het

  1. Laat het filodeeg ontdooien en haal de blaadjes van elkaar. Besmeer de filodeeg blaadjes aan beide kanten met olijfolie en leg de blaadjes op elkaar.
  2. Snijd kleine vierkantjes van het filodeeg.
  3. Meng 1 el water door de zuivelspread tot een romig soepel mengsel. Besmeer de vierkantjes met een klein beetje van het zuivelspread mengsel.
  4. Snijd de brie in plakjes en vervolgens in even grote plakjes als de vierkantjes en leg een stukje brie op de vierkantjes boven op het zuivelspread mengsel.
  5. Bak de borrel hapjes voor 10 minuten in de oven van 140 graden.
  6. Verdeel er na het bakken de verse tijm overheen en een klein beetje jam.

Serveertip: Serveer met een bakje jam zodat je de hapjes eventueel nog kan dippen in wat extra jam.

Bereidingstijd: 8 minuten, Baktijd: 10 minuten

Ingrediënten rookvlees roosjes met zuivelspread

  • 6 plakjes rookvlees
  • 6x ½ tl zuivelspread

Zo maak je het

  1. Neem 1 plakje rookvlees en verdeel daar ½ tl zuivelspread in. Vouw de onderkant dicht en vouw roosjes. Herhaal deze stap met alle 6 de plakjes rookvlees.

Serveertip: Ook lekker om ze in de jam te dippen.

Bereidingstijd: 4 minuten

Gerelateerde Recepten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s