Pompoensoep met zoete aardappel


De pompoen is rijk aan vitamine A, B1, B2, B11 en vitamine C. Vitamine A is in grote getale aanwezig in de pompoen net zo als alle ander oranje groentes. Deze vitamine is belangrijk voor het onderhoud van de huid, ogen en longen.

Met een kleine zoete aardappel door de pompoen soep krijgt het een stevige vulling en kun je hem dus goed als avondeten eten.

Recept pompoensoep met zoete aardappel

Ingrediënten

  • 1 fles pompoen
  • 1 L water
  • 100 g worteltjes, in blokjes
  • 1 kleine zoete aardappel, geschild en in blokjes
  • 1 ui, gesnipperd  
  • 2 tomaten, in blokjes  
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst  
  • 1 bouillonblokje
  • 1 tl basilicum
  • 1 tl peterselie
  • ½ tl gemberpoeder
  • ¼ tl cayennepeper
  • 100 ml kookroom (2 el per kom)
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Prik met een vork gaatjes in de pompoen. Verwarm de pompoen 2 minuten in de magnetron, hierdoor kun je hem makkelijker snijden. Schil met een dunschiller de schil weg. Halveer de pompoen en verwijder de pitjes met een lepel. Snijd de pompoen vervolgens in blokjes.
  2. Verwarm 1 el olijfolie in een soeppan en fruit de gesnipperde ui en het fijne teentje knoflook hierin. Voeg vervolgens de wortel blokjes, tomatenblokjes, zoete aardappelblokjes en pompoen toe. Roer het geheel even door.
  3. Voeg 1 L warm/ gekookt water toe samen met het bouillonblokje en de kruiden. Kook het geheel voor 15 minuten (totdat de pompoen zacht is).
  4. Zet het vuur uit en pureer de soep tot een gladde massa. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  5. Garneer de soep met 1 á 2 el kookroom per kom.

Bereidingstijd: 15-20 minuten


Gerelateerde recepten

Plaats een reactie