Pompoensoep met breekbrood

Op deze doordeweekse woensdag een Halloween gerecht op tafel zetten? Dat kan, maak deze makkelijke pompoensoep!

De pompoen is rijk aan vitamine A, B1, B2, B11 en vitamine C. Vitamine A is in grote getale aanwezig in de pompoen net zo als alle ander oranje groentes. Deze vitamine is belangrijk voor het onderhoud van de huid, ogen en longen.

De schil van de flespompoen is eetbaar, maar geeft wel een specifieke smaak. Met een dunschiller kun je de schil gemakkelijk verwijderen.

Tip: verwarm de pompoen 2 á 3 minuten in de magnetron waardoor je de pompoen gemakkelijker kunt snijden.

Recept Pompoensoep

Ingrediënten
pompoensoep ingredienten

Voor 1,5 L soep (5 koppen soep)

  • 1 fles pompoen
  • 1 L water
  • 100 g wortel, in blokjes
  • 2 tomaten, ontveld en in blokjes
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl gedroogde peterselie
  • 1 tl gedroogde basilicum kruiden
  • 2 mes puntjes gemberwortel
  • 1 mes puntje cayennepeper
  • 100 ml kookroom
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Prik met een vork gaatjes in de pompoen. Verwarm de pompoen 2 minuten in de magnetron, hierdoor kun je hem makkelijker snijden. Schil met een dunschiller de schil grof weg. Halveer de pompoen en verwijder de zaadjes met een lepel. Snijd de pompoen vervolgens in blokjes
  2. Verwarm 1 el olijfolie in een soeppan en fruit de gesnipperde ui en het fijne teentje knoflook hierin. Voeg vervolgens de wortel blokjes, tomaten blokjes en pompoenblokjes toe, roer het geheel goed door.
  3. Voeg 1 L warm/ gekookt water toe samen met het bouillonblokje. Kook het geheel voor 15 minuten (tot dat de pompoen zacht is).
  4. Zet het vuur uit en pureer de soep tot een gladde massa. Voeg alle kruiden toe en roer het geheel goed door. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  5. Garneer met 1 el kookroom per soepkom.

Bereidingstijd: 15-20 minuten,

Een aanrader bij deze soep is breekbrood met kruiden, erg lekker en makkelijk te maken!

pompoensoep enkel

Gerelateerde recepten

Eén reactie

Plaats een reactie