Basis recept Kruidenboter

Stockbrood met kruidenboter, wie is er niet gek op? In deze blog geeft ik jullie mijn basis recept voor kruidenboter.

Ideaal voor bij de barbecue, verjaardagen, tapas of voor mee naar het strand of een picknick.

Recept kruidenboter

Ingrediënten

  • 250 g roomboter
  • 2 el platte peterselie
  • 2 el bieslook
  • 2 teentje knoflook
  • 1 el citroensap
  • ½ tl zout

Zo maak je het

  1. Leg de boter een half uur voor het maken buiten de koelkast, zodat hij zacht kan worden.
  2. Snijd de peterselie en bieslook fijn.
  3. Pers twee teentjes knoflook uit.
  4. Prak de boter los met een vork en meng daar de peterselie, bieslook, knoflook en het zout aan toe.
  5. Voeg beetje bij beetje de citroensap toe tot dat hij op de gewenste smaak is.

Bereidingstijd: 8 minuten


Gerelateerde recepten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s