
Het basis recept om zelf tzatziki te maken heb je met 10 minuten op tafel. De tzatziki kun je bij de zelfgemaakte falafel balletjes eten, met komkommer, in wraps, pita broodjes, met gyros of kebab of lekker bij de barbecue.
Recept Tzatziki
Ingrediënten

- 4 el Griekse yoghurt
- 1 el olijfolie
- 1 el bieslook, fijn gesneden
- 1/8 komkommer (4 cm breed)
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- Peper en zout
Zo maak je het:
- Rasp de komkommer fijn en laat iets uitlekken.
- Meng de Griekse yoghurt, olijfolie en geraspte komkommer door elkaar. Perst een teentje knoflook uit en meng samen met de bieslook er doorheen.
- Voeg wat zout toe om de smaak te versterken en breng met een klein beetje peper op smaak.
Bereidingstijd: 10 minuten
