Verschillende spiesjes van de barbecue. In deze blog spiesjes van vis, groente en fruit. Wil je nog meer barbecue inspiratie kijk dan onder het tabblad DINNER en dan bij BBQ recepten.
Recept spiesjes van de barbecue
Garnalen spiesjes
Ingrediënten

- 12 grote garnalen
- 1 el olijfolie
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- ½ tl chilivlokken
Zo maak je het
- Meng in een kom de garnalen met de olijfolie, knoflook en chilivlokken.
- Rijg vervolgens drie garnalen per spiesje.
- Bak voor 3 minuten per kant totdat ze mooi roze kleuren.
Bereidingstijd: 15 minuten
Groente spiesjes
Ingrediënten

- ½ rode paprika
- ½ gele paprika
- ½ ui
- 1/8 courgette
Zo maak je het
- Snijd de paprika’s, ui en courgette in partjes.
- Rijg de groente partjes met van alles 1 stukje aan de spies.
- Gril de groente spiesjes voor 10 minuten op de barbecue, draai regelmatig.
Bereidingstijd: 15 minuten
Fruit spiesjes
Ingrediënten (voor 2 spiesjes)

- 1 aardbei
- 2 blokjes ananas
- 2 partjes kiwi
- 2 partjes perzik
- 2 blokjes mango
- 20 g chocolade
- 2 el melk
Zo maak je het
- Rijg de stukjes fruit aan een spiesje en gril op de barbecue. Let op bij het grillen van het fruit, per barbecue kan de bereidingstijd verschillend zijn.
- Smelt de chocolade met de melk voor 40 seconde in de magnetron en verdeel over het gegrilde fruit.
Bereidingstijd: 10 minuten
Let op: gebruik vers fruit voor bij het grillen. Wanneer fruit al overrijp is en het wordt gegrild verdampt het water en blijft de alcohol smaak achter. Van het vergisten wan het fruit.
