Knoflookbrood van de bbq

Voor bij de bbq een stokbrood met kruidenboter. Een makkelijke voorbereiding voor een smaakvol stokbrood bij de bbq. Het bakken op de bbq duurt wel even. Wanneer je een stokbrood gebruikt die nog afgebakken moet worden duurt het ongeveer 25 minuten op de bbq. Is het stokbrood al voorgebakken heeft het maar een paar minuutjes nodig om de kruiden in te laten trekken.

Recept knoflookbrood van de bbq

Ingrediënten

  • 1 afbak stokbrood
  • 50 g (room)boter
  • 3 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • 1 tl tijm
  • 1 tl oregano

Zo maak je het

  1. Snijd het stokbrood voor de helft in. Gebruik daarbij 2 pollepels die je naast het stokbrood legt.
  2. Smelt de boter en meng daar de fijne knoflook, tijm en oregano doorheen.
  3. Neem een kwast en verdeel de gesmolten kruidenboter tussen de insneden van het stokbrood. Vet als laatste de bovenkant van het stokbrood in.
  4. Leg het stokbrood in aluminiumfolie en vouw dicht.
  5. Bak het stokbrood voor 25 minuten op de bbq. Draai het brood regelmatig om zodat het aan alle kanten krokant wordt. (let op: maak het aluminiumfolie regelmatig open om te kijken of het brood al bruin kleurt. Gaat het bak proces bij jouw heel snel dan hoef je hem natuurlijk niet voor 25 minuten er op te leggen).

Bereidingstijd: 8 minuten, Baktijd op de bbq: 25 minuten


Gerelateerde recepten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s