Pizza Napoli

Opzoek naar een Napolitaans pizza recept? Geïnspireerd op de pizza die ik in Napels (Napoli) at in het bekendste pizza restaurant ter wereld, heb ik voor jullie een blog om zelf thuis zo’n pizza na te maken.

De klassieke pizza is natuurlijk mozzarella met zelf gemaakte tomatensaus. Het geheim van een goede pizza zit hem in een krokante dunne bodem. Het liefst wil je dat er luchtbellen ontstaan in het deeg zodat het deeg goed luchtig is en daardoor knapperig gebakken wordt. Wanneer de het pizza deeg uitrolt duw je die luchtbellen als het ware kapot. Vorm het deeg dan ook het liefst met de hand en laat het vervolgens in zijn vorm nog even reizen zodat de luchtbellen zich weer kunnen vormen.

Recept pizza Napoli

Ingrediënten voor de pizza bodem

  • 160 g bloem
  • 2,5 g gist (ongeveer 1/3 van een zakje)
  • 115 ml lauw warm water
  • 1 el olijfolie
  • Snufje zout

Zo maak je het

  1. Meng in een kom de bloem, gist en zout. Voeg het water beetje bij beetje toe en kneed de deeg bal. Voeg uiteindelijk de olijfolie toe en kneed voor 10 minuten.
  2. Laat de deegbal bedekt met wat olijfolie voor 1 uur rusten in de kom met een theedoek er overheen. (hoe langer hoe beter, niet langer dan 1 dag)
  3. Besprenkel het werkblad met wat bloem en rol de deegbal uit tot een grote ronde pizza bodem. Leg de pizza bodem op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat voor 10 minuten rusten.

Bereidingstijd: 15 minuten: Wachttijd: minstens 1 uur

Pizza Napoli tomatensaus

Ingrediënten

  • 10 tros tomaten
  • 1 el olijfolie
  • 2 stengels tijm
  • 2 blaadjes basilicum
  • 1 kleine tl oregano
  • 1 teentje knoflook
  • Zout

Zo maak je de saus

  1. Rooster de tomaten en het teentje knoflook op een met bakpapier beklede bakplaat besprenkeld met wat olijfolie en zout. Bak de tomaatjes voor 15 minuten op 220 graden hetelucht.
  2. Laat de tomaten en het teentje knoflook afkoelen.
  3. Voeg de tomaten het teentje knoflook, tijm, basilicum, oregano en wat zout samen in een blender en blend tot een gladde saus.

Bereidingstijd: 5 minuten, Baktijd: 15 minuten

De Pizza Napoli beleggen.

Ingrediënten

  • 1 pizza bodem
  • 4 el verse saus
  • 1 bol mozzarella
  • 4 blaadjes basilicum

Zo maak je het

  1. Bak de pizza bodem voor 2 minuten in de oven op pizza stand. Mocht de oven die stand niet hebben bak de pizza dan voor 2 minuten op 200 graden hetelucht.
  2. Beleg de voorgebakken pizza bodem met 4 el verse saus.
  3. Snijd de mozzarella in dunne plakken en laat uitlekken.
  4. Bak de pizza voor 15 minuten in de oven.
  5. Leg er vervolgens de basilicum blaadjes op en snijd in stukken.

Bereidingstijd: 8 minuten, Baktijd: 15 minuten
Oven: 200 graden of pizza stand


Gerelateerde recepten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s