Sfogiatella ofwel ricotta flapjes met abrikozen

Ricotta flapjes met abrikoos zijn een absolute delicatesse in Napels. In de bakkerijtjes langs de straten van Napels kun je dit overal vinden. Mocht je in Napels komen moet je dit echt proberen. door de ricotta denk je dat het een iets wat hartig hapje zal zijn maar niets is minder waar. De kleine gebakjes zijn licht zoet en daarom extra lekker.

Wil je de flapjes zelf maken? Dat kan! In deze blog geef ik jullie het recept om deze hapjes na te maken.

Recept Napelse ricotta hapjes met abrikozen

Ingrediënten

  • 3 bladerdeeg blaadjes
  • 125 g ricotta
  • 2 el abrikozen jam
  • 2 el bloem
  • Poedersuiker 2 el

Zo maak je het

  1. Laat de bladerdeeg blaadjes ontdooien. Leg de uiteindes op elkaar zodat er een lang bladerdeel blad ontstaat. Druk dit ligt aan. Besprenkel wat bloem over het bladerdeeg en rol op. Je hebt nu een lange rol van opgerold bladerdeeg.
  2. Snijd de rol in 5 gelijken stukken. Vorm het rolletje met de hand tot een kuipje waar vulling in kan.
  3. Meng 2 el abrikozen jam door de ricotta.
  4. Neem 1 tl van het ricotta mengsel en vul het bladerdeeg kuipje met het mengsel. Knijp de onderkant van het kuipje dicht en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Tip: Neem niet te veel van het ricotta mengsel want anders gaar het kuipje niet meer dicht.
  5. Bak de ricotta flapjes voor 15 minuten in de oven van 200 graden.

Bereidingstijd: 15 minuten, Baktijd: 15 minuten
Oven: 200 graden


Gerelateerde recepten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s