Kokosmakronen


Recept kokosmakronen

Houd jij van kokos? Let dan goed op, want in deze blog laat ik je zien hoe je kokos omtovert tot kokosmakronen. Persoonlijk had ik niet gedacht dat het zo makkelijk was om kokosmakronen te maken. Je hoeft alleen maar kokos rasp, eieren, suiker en beetje maizena en een citroen te hebben.

Goed om te weten is dat kokosmakronen vetvrij, lactosevrij en glutenvrij zijn.

Ingrediënten

  • 200 g kokos rasp
  • 3 eieren
  • 180 g suiker
  • 1 tl maizena
  • 1 el citroen sap
  • 1 tl citroen rasp
  • Mespuntje zout

Zo maak je het

  1. Rasp de schil van de citroen en pers het vocht eruit.
  2. Mix de eieren tot ze luchtig zijn. Schep de kokosrasp, suiker, de maizena, citroen rasp en sap en het zout door de eieren. Laat dit mengsel minstens 1 uur intrekken. De kokos rasp absorbeert zo de eieren.
  3. Maak met een ijsschep kokosballetjes en leg neer op een met bakpapier beklede bakplaat.
  4. Bak de kokosmakronen voor 20 minuten in de oven van 170 graden.

Let op: Zijn de kokosmakronen nog wat vochtig bak ze dan wat langer in de oven. Houd ze goed in de gaten dat ze niet verbranden.

Totale duur:1 uur en 20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten Wachttijd: 1 uur


Gerelateerde recepten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s