3 soorten dadel balletjes


In deze blog deel ik een makkelijk recept voor gezonde tussendoortjes, ‘namelijk deze dadel balletjes’. Met maar een paar ingrediënten maak je deze voedzame en energie gevende balletjes. Dadels, kokosvezels, pecannoten en pistache noten bevatten vezels waardoor de dadel balletjes ook vullend zijn. Deze balletjes worden ook wel energie balletjes genoemd.

In deze blog geef ik je 3 variatie recepten. Heb je zelf een lekker combinatie ontdekt laat het mij dan weten, ben benieuwd!

Kokos citroen balletjes

Ingrediënten
voor 10 balletjes

Dadel, kokos en citroen balletjes
  • 5 grote zachte dadels
  • 20 g kokosvezel + 15 g voor de buitenkant van de balletjes
  • ½ sap van een citroen
  • Rasp van 1 citroen
  • 1 tl agavesiroop
  • 1 el water

Zo maak je het

  1. Rasp de schil van 1 citroen en neem het sap van ½ citroen. Meng dit met 20 g kokosvezels.
  2. Ontpit de dadels en maal met 1 tl agavesiroop en 1 el water tot een gladde pasta fijn in een keukenmachine.
  3. Meng alle ingrediënten goed door elkaar zodat de kokosvezels en citroen goed door het dadelmengsel verdeelt zitten. Maak kleine balletjes van het mengsel en rol door 15 g kokosvezels.  

Bereidingstijd: 15 minuten

Pecannoot kaneel balletjes

Ingrediënten voor 10 balletjes 

Dadel, pecan en kaneel balletjes
  • 5 grote zacht dadels
  • 50 g pecannootjes
  • 1 ½ tl kaneel
  • 1 tl agavesiroop
  • 1 el water

Zo maak je het

  1. Maal de pecannootjes fijn in een keukenmachine of vijzel. Meng de gemalen pacannootjes met 1 ½ tl kaneel. Let op bewaar de helft van de gemalen pecannootjes met kaneel voor de buitenkant van de balletjes.
  2. Ontpit de dadels en maal met 1 tl agavesiroop en 1 el water tot een gladde pasta fijn in een keukenmachine.
  3. Meng alle ingrediënten goed door elkaar zodat de pecannootjes en kaneel goed door het dadelmengsel verdeelt zitten. Maak kleine balletjes van het mengsel en rol door de gemalen pecannootjes met kaneel.

Bereidingstijd: 15 minuten

Pistache limoen balletjes

Ingrediënten
voor 10 balletjes

Dadel, pistache en limoen balletjes
  • 5 grote zachte dadels
  • 50 g pistachenootjes
  • ½ sap van een limoen
  • Rasp van een limoen
  • 10 g kokosvezels
  • 1 tl agavesiroop
  • 1 el water

Zo maak je het

  1. Maal de pistachenootjes fijn in een keukenmachine of vijzel. Rasp vervolgens de schil van 1 limoen en neem het sap van ½ limoen. Neem de helft van de gemalen pistachenootjes en meng samen met de kokosvezels en het limoensap en rasp door elkaar. Let op de andere helft van de gemalen pistachenootjes gebruik je voor de buitenkant van de balletjes.
  2. Ontpit de dadels en maal met 1 tl agavesiroop en 1 el water tot een gladde pasta fijn in een keukenmachine.
  3. Meng alle ingrediënten goed door elkaar zodat de pistache, limoen en kokos goed door het dadelmengsel verdeelt zitten. Maak kleine balletjes van het mengsel en rol door de gemalen pistachenootjes.

Bereidingstijd: 15 minuten


Gerelateerde Recepten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s