Brownies met Griekse yoghurt


Griekse yoghurt als basis ingrediënt voor brownies klinkt misschien wat raar. Maar door de Griekse yoghurt heb je geen eieren nodig maar wordt de brownie toch lekker smeuïg. Wil je de brownies vegan maken kun je de Griekse yoghurt natuurlijk ook vervangen door kokos yoghurt.

De smaak van de brownies wordt door de Griekse yoghurt iets anders dan wat je van een standaard brownie gewend bent. Het is iets waar je even aan moet wennen, maar de chocolade smaak is goed aanwezig.

Recept brownies met Griekse yoghurt

Ingrediënten

  • 375 g Griekse yoghurt
  • 100 g bruine basterdsuiker
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 140 g bloem
  • 100 g pure chocolade (chocolade letter)
  • 50 g cacao poeder
  • ½ tl bakpoeder
  • 1 tl vanille aroma
  • 2 el chocolatchips
  • 2 el melk
  • 10 g walnoten
  • 10 g amandelen
  • 1 mespuntje zout

Zo maak je het

  1. Smelt de 100 g pure chocolade.
  2. Mix de Griekse yoghurt, vanille, cacao poeder, gesmolten chocolade en de suiker tot een gladde massa.
  3. Meng de bloem, zout en bakpoeder door elkaar. Mix de droge ingrediënten vervolgens door het yoghurt mengsel. De textuur is nu ongeveer chocolade mouse. Mocht het nog te droog zijn kun je er een eetlepel melk (of water) aan toe voegen.
  4. Schep de chocolatchips er doorheen.
  5. Vet een bakvorm in en bestrooi met bloem gemengd met cacao. Schenk het beslag in de vorm en verdeel er wat stukjes noot overheen met eventueel nog wat chocolatchip stukjes.  Bak voor 30 minuten in de oven van 175 graden.

Bereidingstijd: 20 minuten, Baktijd: 30 minuten
Oven: 175 graden


Gerelateerde recepten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s