De lekkerste vegetarische Spaghetti


De lekkerste spaghetti maak je natuurlijk met een zelfgemaakte saus! In deze blog laat ik je zien hoe je de basis pasta saus kunt gebruiken in een gerecht. In deze vegetarische spaghetti voeg ik paprika, courgette en zongedroogde tomaatjes toe. De belangrijkste smaken zitten namelijk al in de saus. Ter garnering is het wel lekker om geroosterde pijnboompitjes, basilicum en geraspte kaas toe te voegen.

Recept vegetarische spaghetti

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 75 g ongekookte spaghetti per persoon.
  • 1x basis pasta saus
  • 1 paprika (geel of rood)
  • ½ courgette
  • 5 zongedroogde tomaatjes
  • 2 el pijnboompitjes (garnering)
  • Verse blaadjes basilicum (garnering)
  • Geraspte kaas (garnering)

Zo maak je het

  1. Maak de pasta saus via het basis pasta saus recept.
  2. Snijd de paprika, courgette en zongedroogde tomaat in blokjes en voeg toe aan de saus. Laat voor 7 minuten even zachtjes pruttelen.
  3. Rooster ondertussen de pijnboompitje in een droge koekenpan voor ongeveer 4 minuten (totdat ze licht verkleuren).
  4. Kook de spaghetti volgens aanwijzingen op de verpakking.
  5.  Schep de spaghetti op de borden en schenk er de saus overheen, garneer met de pijnboompitten, basilicum en geraspte kaas.

Tip: Persoonlijk vind ik het lekker als de groente nog een bite heeft. Wil je de groente wat zachter laat de saus met daarin de groente dan wat langer koken.

Variatietip: Deze spaghetti is ook lekker met stukjes salami door de saus.

Bereidingstijd: 15 minuten


Gerelateerde recepten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s