Spaghetti met pittige knoflook garnalen

Opzoek naar een pasta recept met garnaal? Dan ben je hier aan het juiste adres. Knoflook garnalen van de grill vind ik altijd super lekker! Deze heb ik dan ook gebruikt als inspiratie voor dit recept. Om het nog iets spicyer te maken gebruik ik chilivlokken door de marinade voor de garnalen.

Voor de saus gebruik ik tomaten blokjes en gegrilde paprika uit pot met wat paprikapoeder. Door de saus voeg ik nog verse paprika in blokjes gesneden toe.

Trek gekregen in dit recept? Ga het dan snel maken!

Recept pasta met pittige garnalen

Ingrediënten voor 3 personen

Spaghetti met pittige knoflook garnalen

Voor de garnalen

  • 300 g grote garnalen (rauw)
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 tl chilivlokken

Voor de saus

  • 400 g tomatenblokjes
  • 100 g tomatensaus
  • ½ kopje kook vocht (van de spaghetti)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 rode paprika
  • 2 gegrilde paprika’s uit pot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl worcestersaus
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • Verse peterselie, voor garnering
  • Peper en zout
  • 80 g ongekookte spaghetti per persoon

Zo maak je het

  1. Meng de ingrediënten van het kopje ‘garnalen’ door elkaar tot een marinade en laat de garnalen hier 5 minuten in liggen. Bak de garnalen vervolgens in een wokpan met alle marinade totdat de garnalen aan beide kanten wit/ roze gekleurd zijn (ongeveer 2 minuten per kant). Haal uit de pan en laat rusten in een afgedekt bakje.
  2. Kook de spaghetti volgens de bereiding op de verpakking.
  3. Neem de wokpan uit stap 1 en fruit de ui en knoflook in de overgebleven marinade. Snijd de paprika en de paprika uit pot in blokjes en bak kort mee. Voeg de tomatenblokjes, tomatensaus, water, worcestersaus en kruiden toe en meng door elkaar, breng op smaak met peper en zout.  
  4. Meng de gekookte en uitgelekte spaghetti door de saus. Snijd een deel van de garnalen fijn en meng ook door de saus.
  5. Schep op de borden en garneer met Parmezaanse kaas ,peterselie en de hele garnalen.

Bereidingstijd: 25 minuten


Gerelateerde recepten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s