Valentijns chocolaatjes

Valentijnsdag komt er bijna aan. Dat is de ideale kans om iets liefs te doen voor een ander. Maak bijvoorbeeld chocolaatjes voor je geliefde, vrienden of familie met een lief kaartje erbij. Een klein gebaar uit een groot liefdevol hart.

Recept bonbons met karamel vulling

Ingrediënten

Chocolaatjes met karamel vulling
  • 200 g suiker
  • 100 ml water
  • 125 ml slagroom
  • 90 g boter
  • ½ tl zout
  • 200 g pure chocolade

Zo maak je de karamel (300 ml)

  1. Neem een hoge steelpan en voeg de suiker en het water toe. De suiker moet volledig onderwater staan. Kook het mengsel op laag vuur voor ongeveer 10-15 minuten. Let op, roer het mengsel niet. De karamel moet een volle bruine kleur krijgen. Maar let op laat het niet verbranden.
  2. Als het mengsel in de pan een mooie karamel kleur heeft voeg dan de boter toe. Roer het mengsel voor 2 minuten door zodat de boter volledig is opgelost.  
  3. Voeg vervolgens de slagroom toe en roer voor 1 minuut goed door. Let op, het mengsel zal gaan knetteren omdat je een koude vloeistof bij het warme mengsel giet. Roer de slagroom er dan ook doorheen met een ovenwant aan.
  4. Zet het vuur uit en voeg naar smaak zout toe. Roer de zout er doorheen en laat afkoelen. Bewaar vervolgens afgesloten in de koelkast.

Bereidingstijd: 15-20 minuten

Zo maak je de bonbons

Bonbon met vulling
  1. Smelt de chocolade au bain marie en verdeel in bonbon vormpjes. Leg de mal ondersteboven neer zodat de overige chocolade eruit kan lopen.
  2. Verdeel de karamel vervolgens in de vormpjes en sluit af met een laagje chocolade om de bonbons dicht te maken. Strijk met een spatel de overige chocolade eraf en laat de bonbons uitharden in de koelkast.

Bereidingstijd: 15 minuten

Recept aardbeien met chocolade

Ingrediënten

Aardbeien met chocolade
  • Aardbeien (het liefst met steeltjes/ blaadjes er aan)
  • 100 g pure chocolade
  • 50 g melk chocolade

Zo maak je het

  1. Smelt de chocolade au bain marie.
  2. Dip de aardbeien in de chocolade en laat uitharden in de koelkast.

Bereidingstijd: 10 minuten


Gerelateerde recepten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s