Brownies met karamel en walnoten

Zachte brownies met chunky karamel stukjes en knapperige walnoten. Dit is echt het ultieme brownies recept als je het mij vraagt.

Recept brownies met walnoten

Ingrediƫnten

Brownies met karamel en walnoot
  • 225 g boter
  • 180 g pure chocolade
  • 2 eieren
  • 250 g suiker
  • 9 el karamel (als je geen karamel hebt kun je 50 g suiker extra toevoegen)
  • 1 tl vanille extract
  • 130 g bloem
  • 80 g walnoten

Zo maak je het

  1. Hak de walnoten fijn en rooster ze voor 5-8 minuten in een koekenpan.
  2. Smelt de chocolade samen met de boter au bain-marie.
  3. Klop vervolgens de eieren samen met het suiker, zout en vanille extract luchtig.
  4. Schep daarna beetje bij beetje de gesmolten chocolade door de luchtige eieren. Spatel daarna de bloem en walnoten er doorheen.
  5. Bekleed een vierkante ovenschaal (20x 20) met bakpapier en verdeel de helft van het mengsel over de bodem.
  6. Smelt de karamel ik de magnetron (voor 1 minuut) zodat het vloeibaar wordt. Verdeel ongeveer 9 el karamel over het brownie-mengsel in de ovenschaal. Verdeel de karamel met een vork door het beslag (als het te grote stukken blijven wordt het heel hardt door het bakken).
  7. Schep het overige deel van het brownie-mengsel er overheen en strijk de bovenkant glad.
  8. Bak de brownie voor 40 minuten in de hereluchtoven van 175 graden.

Bereidingstijd: 20 minuten, Baktijd: 40 minuten
Oven: 175 graden


Gerelateerde recepten

Een gedachte over “Brownies met karamel en walnoten

  1. Pingback: Basis recept Dulce de leche – Food Life Steef

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s