Pompoen wellington


Wil je tijdens de kerst eens een keer geen vlees op tafel zetten dan is deze pompoen wellington de oplossing. Wanneer je vrienden of familie op bezoek krijgt kun je hier gezamenlijk van eten, want de wellington kun je gemakkelijk 8 stukjes snijden en zelfs dan heb je een goed portie.

De vulling van de wellington bevat pompoen, feta, zongedroogde tomaat en salie. Iedere hap kun je dus iets anders tegen komen wat de wellington interessant maakt.

Serveer tip: Snijd de wellington in gelijke repen en serveer met een frisse salade.

Recept pompoen wellington

Ingrediënten (voor 7 á 8 personen)

  • 1 fles pompoen
  • 100 g feta
  • 100 g zongedroogde tomaat
  • 3 salie blaadjes + extra voor garnering
  • Bladerdeeg vers rol (tante fanny)
  • 3 bladerdeeg plakjes diepvries
  • ½ ei
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout

Zo maak je het

  1. Prik gaatjes met een vork in de pompoen. Verwarm de pompoen voor 2 minuten in de magnetron.
  2. Haal de schil van de pompoen met een dunschiller. Snijd de pompoen in blokjes en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Sprenkel er wat olijfolie overheen en gaar voor 30 minuten in de oven van 180 graden.
  3. Snijd ondertussen de feta en zongedroogde tomaat in kleine stukjes.
  4. Snijd de salie in hele kleine stukjes.
  5. Schep de gegaarde pompoen in een keukenmachine (of staafmixer) en pureer tot een gladde massa. Schep vervolgens over in een grote kom en schep de feta, zongedroogde tomaat en salie er doorheen. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Rol het verse bladerdeeg uit en leg de pompoen vulling er in de lengte op. Vouw de randen dicht. Leg over het open deel de drie bladerdeeg plakjes en druk dicht. Rol de wellington om zodat de drie losse bladerdeeg blaadjes aan de onderkant liggen.
  7. Klop een ei los en besmeer de bovenkant van de wellington daarmee.
  8. Bak de wellington voor 35 minuten in de oven van 180 graden.
  9. Bak de salie blaadjes voor de garnering met wat olijfolie en boter in 3 minuten krokant.

Tip: De wellington kun je al de ochtend van tevoren maken en voor het moment van opdienen even 10 minuten opwarmen in de oven van 180 graden. Blijf de wellington in de gaten houden zodat hij niet verbrand.

Totale duur: 1 uur en 30 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten ,Baktijd: 30 minuten en 35 minuten
Oven: 180 graden hete lucht


Gerelateerde recepten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s