
Basis Recept Chocolade mousse
Hier vind je het basis recept om Chocolade mousse te maken. Met 5 ingrediënten zet je namelijk al dit fantastische toetje op tafel.
Makkelijk en smaakvol voor kerst, dit is wat je wilt!
Ingrediënten( voor 5 glaasjes)

- 250 g chocolade (melk of puur)
- 3 eiwitten
- 75 g suiker
- 250 ml slagroom
- 2 el melk
Zo maak je het
- Smelt de chocolade au bain marie in een kom boven een pan met heet water. Voeg de 2 el melk toe aan de chocolade en blijf goed roeren.
- Klop ondertussen de eiwitten stijf in een vet vrije kom. Voeg steeds een klein beetje suiker toe tijdens het mixen.
- Klop in een andere kom de slagroom stijf. Schep de gesmolten chocolade vervolgens door de stijven slagroom.
- Spatel de eiwitten vervolgens door het slagroom- chocolade mengsel.
- Verdeel de mousse over 4 á’5 glaasjes en set in de koelkast voor minumaal 3 uur om op te stijven.
- Garneer de chocolade mousse eventueel met wat geraspte chocolade.
Tip: de chocolade mousse kun je gemakkelijk 1 dag van tevoren al maken en in de koelkast bewaren.
Bereidingstijd: 15 minuten, Wachttijd: 3 uur.
