Kerst voorgerecht Geitenkaas mousse


Kerst staat voor de deur en dat betekend druk op zoek zijn naar de beste en indrukwekkendste kerst gerechten. De garnering kan vaak veel doen met een gerecht. Zo kun je een makkelijk gerecht toch indrukwekkend laten lijken.

Bijvoorbeeld bij deze geitenkaas mousse. Met vijgen, rode bessen, balsamico saus en pistache nootjes wordt dit gerecht een geheel.

Recept Geitenkaas mousse

Ingrediënten voor 4 personen

  • 100 g verse geitenkaas
  • 100 g slagroom
  • 1 tl honing
  • 4 vijgen
  • 50 g rode bessen
  • 4 plakjes parmaham
  • 1 klein handje pistache nootjes
  • 2 el balsamico saus
  • 25 g rucola

Zo maak je het

  1. Klop de geitenkaas samen met de slagroom en de honing tot een romig mengsel. Verdeel het mengsel in een spuitzak en maak toefjes op 4  borden.
  2. Hak de pistache nootjes tot kleine stukjes.
  3. Garneer met partjes vijg, rode bessen, druppeltjes balsamico saus, parmaham, rucola en pistache nootjes.

Bereidingstijd: 10 minuten


Gerelateerde recepten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s