Zelf gemaakte Champignon Ragout met zelfgemaakte bladerdeeg bakjes!
Een lekker ochtendje in de keuken staan levert deze heerlijke bladerdeeg bakjes met champignon ragout op. Helemaal zelf gemaakt. Want ragout maken is super makkelijk en ja om zelf de bakjes te maken kost iets meer tijd dan de kant en klare bakjes af te bakken in de oven. Maar de kun je met kerst we zeggen dat je het hele gerechte zelf gemaakt hebt. Daarnaast is het ook leuk om de Ragout bakjes in andere vormen te maken, want dat kan als je ze zelf maakt. Denk bijvoorbeeld maar aan stervormige ragout bakjes :).
Kijk snel verder om zelf aan de slag te gaan.
Recept zelfgemaakte bladerdeeg bakjes
Ingrediënten voor 5 bakjes

- 10 bladerdeeg bakjes
- 1 ei
- Beetje bloem
- Extra uitsteek vormpjes van 7 cm & 4 cm.
Zo maak je de bakjes
- Laat de bladerdeeg plakjes ontdooien. Steek 5 grote rondjes uit. Steek vervolgens nog eens 15 grote rondjes uit met daarbinnen een uitsteek van het kleine rondje. Zie foto 1.
- Klop een ei los. Leg de 5 rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik er gaatjes in met een vork en bestrijk met het losgeklopte ei.
- Leg er een laag van de cirkelrand op en bestrijk weer met het ei. Herhaal dit totdat de bakjes 3 lagen hebben.
- Let het overige bladderdeeg erbij op de bakplaat en bestrijk met het ei (eventueel nog wat zout).
- Bak de ragout bakjes 20 á 25 minuten in de oven van 200 graden licht bruin.
Bereidingstijd: 30 minuten, Baktijd: 20 á 25 minuten
Oven: 200 graden
Foto 1 Foto 2 Foto 3 Foto 4
Recept home made Champignon Ragout
Ingrediënten voor de Champignon Ragout.
- 40 g boter
- ½ kleine ui, gesnipperd
- 1 klein teentje knoflook, uitgeperst
- 200 g Kastanje champignons, fijn gesneden
- 2 el bloem
- 400 ml groente bouillon
- 400 ml kookroom
- ½ handje peterselie
Zo maak je de ragout
- Maak de bouillon door 1 groente bouillonblokje op te lossen in 400 ml water.
- Smelt de boter in een pannetje en fruit de ui hierin glazig. Voeg vervolgens de bloem en de knoflook toe en blijf goed roeren.
- Schenk een klein beetje bouillon in het pannetje en blijf goed roeren zodat de bloem het vocht kan opnemen.
- Schenk om en om wat kookroom of bouillon in het pannetje en blijf goed roeren. Doe dit totdat je het gewenste volume bereikt hebt.
- Voeg nu de fijn gesneden kastanje champignons toe en laat voor 5 minuten zachtjes pruttelen. Blijf goed roeren.
- Eventueel kun je meer bouillon of kookroom toevoegen om de dikte aan te passen.
- Snij de peterselie fijn en roer dit er op het laatste moment doorheen.
Serveer de bladerdeeg bakjes door het ragout er in te scheppen en er een dakje bladerdeeg bovenop te leggen. Garneer het met verse peterselie.