Speculaasjes


Knapperige speculaasjes met zelfgemaakt speculaas deeg. Lekker om zelf van te snoepen natuurlijk, maar nog handiger om mee te bakken. Rol het deeg uit met een deegroller en druk de vormpjes er uit.

Recept speculaasjes

Ingrediënten

  • 250 g bloem
  • 125 g bruine basterdsuiker
  • 100 g roomboter
  • 6 el melk
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 el speculaaskruiden
  • 1 mespuntje zoet
  • Amandelschaafsel

Zo maak je het

  1. Meng de bloem, suiker, bakpoeder, speculaaskruiden en zout in een kom door elkaar. Voeg de boter en melk toe en kneed met de hand door elkaar. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat het voor 30 minuten rusten in de koelkast.
  2. Rol het deeg vervolgens uit op een met bloem bestoven werkplek. Verdeel wat amandelschaafsel over de werkplek en leg de deegplak hier overheen. Rol met een vormpjes deegroller de vormen in de speculaasjes. Snijd de speculaasjes vervolgens uit.
  3. Plaats de speculaasjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze voor 12 minuten in de oven van 190 graden.

Bereidingstijd: 20 minuten, Wachttijd: 30 minuten, Baktijd: 12 minuten
Oven: 190 graden


Gerelateerde recepten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s