Wortel- zoete aardappel soep met geitenmelk


Recept wortel- zoete aardappel soep met geitenmelk

Herfts soep van wortel, zoete aardappel en geiten melk. Het is een dik/romige soep die je zowel als lunch als of avondeten kan eten. Met de fluweel zachte geitenkaas crème en geroosterde pistache nootjes krijgt de soep een extra smaak dementie. Heel erg lekker als je een geitenkaas fen bent!

Ingrediënten (voor 4 á 5 soepkommen)

  • 300 g wortel
  • 200 g zoet aardappel (2 zoete aardappels)
  • 3 takjes tijm
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 blokje groente bouillon
  • 100 ml geiten melk + 3 el geitenmelk
  • 750 ml kokend water
  • 3 plakjes verse geitenkaas
  • 1 handje pistache nootjes

Zo maak je het

  1. Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes. Doe dit ook met de wortel.
  2. Fruit de ui glazig in een hoge soeppan. Voeg na 2 minuten de wortel en zoete aardappel blokjes toe. Rits de blaadjes van de takjes tijm en voeg toe aan de soeppan.
  3. Voeg de geitenmelk, kokend water en het bouillon blokje en kook voor 15 minuten op laag vuur.
  4. Rooster ondertussen in een droge koekenpan de pistache nootjes totdat ze iets warm zijn. Hak ze vervolgens fijn.
  5. Neem de geitenkaas en de 3 el geitenmelk en klop tot een romige/ lobbige crème.
  6. Zet na de kooktijd het vuur uit en pureer de soep tot een gladde massa. Voeg naar smaak wat peper en extra tijm toe.
  7. Schep de soep in de kommen en geneer met 1 el geiten crème en wat pistache nootjes.  

Bereidingstijd: 30 minuten


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s