Basis recept cup cakes met blauwe bessen

Recept cup-cakes met blauwe bessen

In het rijtje Basis recepten kan het recept voor cup-cakes natuurlijk niet ontbreken. Daarom deel ik dan ook mijn basis recept om cup-cakes te maken. Het geheim om de cakejes zo luchtig mogelijk te maken is het toevoegen van een extra ei en dat goed luchtig te kloppen. In het basis recept voor 12 cup-cakes zitten dan ook 3 eieren.

Ingrediënten

  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 150 g roomboter
  • 150 g suiker
  • 3 eieren
  • ½ tl vanille aroma  
  • 75 g blauwe bessen
  • Snufje zout

Zo maak je het

  1. Mix de roomboter samen met de suiker tot een romig mengsel, zorg er voor dat de suiker oplos in de boter.
  2. Mix vervolgens één voor één de eieren er doorheen. Mix vervolgens het meel en zout er doorheen en klop 3 minuten op de hoge stand.
  3. Verdeel wat blauwe bessen over de bodem van 12 cup-cake vormpjes. Schep er overal 1 el beslag over. Leg er 1 á 2 blauwe bessen op en schep er nog een klein laagje beslag op. Verdeel als laatste nog wat blauwe bessen overheen.
  4. Bak de cup-cakes voor 25 minuten in de oven van  170 graden. Controleer of de cup-cakes gaar zijn door er een sateprikker in te prikken. Als hij er droog uit komt is het deeg gaar.

Let op: Voeg niet te veel blauwe bessen toe aan de cup-cakes anders worden ze te vochtig. Beperk het tot 8 bessen per cup-cake.

Totale duur: 35 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten, Baktijd: 25 minuten


Gerelateerde recepten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s