Basis recept Chia pudding


Met dit basis recept voor chia pudding maak je gemakkelijk een heerlijk voedzaam ontbijtje of dessert met chiazaadjes.

Het heeft even geduurd voordat ik de juiste balans chiazaadjes en melk gevonden had. Vaak was mijn pudding te slap doordat er teveel melk inzat. In deze blog geeft ik je de gouden tip voor de juiste verhouding chiazaadjes en melk voor de perfecte pudding structuur.

Een leuk weetje: de chiazaad pudding kun je met elk soort melk naar keuze maken. Zo kun je de pudding zelfs Vegan maken, door plantaardige melk te kiezen.

Het gebruik van chiazaad kent vele voordelen.

Zo bevatten de zaadjes een hoge concentratie aan antioxidanten. Deze antioxidanten neutraliseren de schadelijke vrije radicalen in ons lichaam. De vrije radicalen komen voor in ons lichaam door natuurlijke chemische processen. De antioxidanten maken het lichaam dus vrij van schadelijke stoffen.

Chiazaadjes hebben zo’n 35 g vezels per 100 gram. Deze vezels zorgen voor een goede vertering en dus een goede stoelgang. Het voedsel wordt gelijkmatiger verteerd waardoor er een constantere bloedsuikerspiegel is. Je krijgt dus geen pieken in je bloedsuikerspiegel wat de kans op diabetes verkleind.
Daarnaast gaan de vezels verbindingen aan met water waardoor je een vullend gevoel krijgt.

Ze zijn rijk aan omega-3-vetzuren. Omega 3 hebben we nodig om ons hormoon huishouden in balans te houden. Daarnaast bestaan onze celmembranen in de hersenen voor een groot deel uit vetzuren. Met een tl chiazaad doe je je hersenen dus een groot plezier.

Recept Chia pudding

Ingrediënten (voor 2 glaasjes)

  • 50 g chiazaadjes
  • 250 ml (kokos)melk

Zo maak je het

  • Roer de chiazaadjes door de melk. Schenk in glaasjes en laat een nacht opstijven tot pudding in de koelkast.

Bereidingstijd: 5 minuten, Wachttijd: 1 nacht

Chia pudding met mango puree

Ingrediënten (voor 2 glaasjes)

  • 1 keer basis recept chia pudding
  • 125 g (diepvries) mango

Zo maak je het

  1. Maak het basis recept chia pudding.
  2. Pureer de blokjes mango in een blender. Voeg eventueel wat water toe om het vloeibaarder te maken.
  3. Schep de mango puree op de chia pudding.

Bereidingstijd: 8 minuten, Wachttijd: 1 nacht

Chia pudding met dalgona koffie

Ingrediënten

  • 1 keer basisrecept chia pudding
  • 2 el oploskoffie
  • 1 el suiker
  • 2 el gekookt water

Zo maak je het

  1. Maak het basis recept chia pudding.
  2. Schep de oploskoffie, suiker en kokend water in een hoge kom. Meng dit met een mixer tot een romig/ luchtige crème.
  3. Schep de crème op de chia pudding. Meng de dalgona vervolgens goed door de pudding heen.

Bereidingstijd: 10 minuten, Wachttijd: 1 nacht


Gerelateerde recepten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s