Pecanbroodjes


Recept Pecanbroodjes

Rijkgevulde broodjes met pecannoten en abrikozen jam. In de supermarkten kun je deze broodjes vinden bij de vers gebakken broodjes. In deze blog leg ik je uit hoe je zelf deze heerlijke broodjes kunt maken. Broodjes? Het zijn bijna gebakjes zo lekker. šŸ™‚ Deze Pecanbroodjes maak ik gevuld met abrikozen jam en pacannoten.

Veel bak plezier als jij deze broodjes ook gaat maken! En geniet natuurlijk bij het opeten!!

Ingrediƫnten ( 4 broodjes)

  • 4 bladerdeeg plakjes
  • 4 el abrikozen jam
  • 100 g pecannootjes
  • 1 eigeel
  • Optioneel: kaneel

Zo maak je het

  1. Haal de bladerdeeg plakjes uit de vriezer en laat ontdooien.
  2. Hak de pecannootjes ondertussen fijn maar niet te klein.  Rooster de gehakte pecannootjes in een droge koekenpan totdat ze iets verkleuren.
  3. Houd 2 grote eetlepels apart van de geroosterde pecannootjes, dit gebruik je voor de garnering. Meng de overige pecannootjes door de abrikozen jam voeg optioneel kaneel toe. Verdeel de jam met nootjes over het midden van de bladderdeeg plakjes. Laat aan de boven en onderkant een klein beetje ruimte over (zie foto 1).
  4. Snijd met een mes het bladerdeeg in schuine stroken. Als de jam in een strook in het midden ligt snijd je dus links en rechts schuine stroken naar beneden waar de jam niet ligt (zie foto 1).
  5. Draai de bovenkant van de bladerdeeg plakjes naar de onderkant, de bovenkant ligt nu aan de onderkant (zie foto 2). Vouw de stroken bladerdeeg om en om over elkaar naar binnen toe over de jam.  Vouw eerst de onderkant naar boven toe zodat die kant dicht is. Vouw dan de stroken van de bovenkant naar onder naar binnen.
  6. Bestrijk de gevlochten broodjes met eigeel en bestrooi de apart gehouden pecannootjes er overheen (zie foto 3 ).
  7. Bak de peacanbroodjes voor 15 minuten in de oven van 200 graden.

Totale duur: 30 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten, Baktijd: 15 minuten


Gerelateerde recepten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s