Basis recept banketbakkersroom


Banketbakkersroom zelf maken klinkt misschien heel ingewikkeld maar dat is het niet. In deze blog deel ik mijn basis recept voor banketbakkersroom met eidooiers, melk, verse vanille, suiker en maïzena. Ook kun je vanille extract gebruiken als je dat in huis hebt in plaats van verse vanille.

Let er op dat je de room niet te lang kookt, anders krijgt de room een verkeerde dikte. Heb dus eventjes geduld, maak kook het niet te lang.

Recept Banketbakkersroom

Ingrediënten

  • 1 ei dooier
  • 20 g maïzena
  • 50 g suiker
  • 250 ml volle melk
  • ½ merg van vanille stokje

Zo maak je het

  1. Doe een scheutje melk in een kom. Voeg daar het eidooier, de suiker en de maïzena aan toe. Klop  met een garde zodat de suiker oplost.
  2. Schenk de overige melk in een steel pannetje en voeg daar ½ merg van een vanille stokje aan toe. Roer met een garde goed door en laat even koken.
  3. Neem 1 eetlepel van de gekookte melk en voeg toe aan de ingrediënten in de kom (uit stap 1). Roer met een garde goed door en voeg nog een eetlepel toe.
  4. Schenk vervolgens de ingrediënten uit de kom in het steelpannetje en roer goed door met een garde. Laat kort koken zodat de room kan indikken. Blijf ondertussen goed roeren. Als je merkt dat het vloeibare mengsel en vaste crème aan het worden is, is het klaar.

Tip: Laat het mengsel uit stap 4 niet te lang koken. Wanneer het een dikkere substantie wordt is het al klaar.

Bewaartijd: Consumeer minnen 3 dagen.

Bereidingstijd: 15 minuten


Gerelateerde recepten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s