Het weekend staat voor de deur dus tijd voor een speciaal gerecht. Met een kaasfondue kun je echt uitpakken en het avondeten net iets specialers maken als normaal. Je kunt namelijk tal van verschillende producten gebruiken om in de kaasfondue te dippen. In deze blog geef ik je variatie mogelijkheden om in de kaasfondue te dippen zoals soorten groenten, fruit, brood en vlees & vis.
Ik ben erg benieuwd wat jullie favoriete kaasfondue dipper’s zijn. Mijn favoriet zijn de druiven, bleekselderij en tortilla chips.
Recept Zwitserse kaasfondue
Ingrediënten (voor 4 personen)

- 2 zakken AH Zwitserse kaasfondue
- 200 ml witte wijn
- 1 teentje knoflook
Ingrediënten om mee te dippen
Groenten | Fruit | |
– Wortel | – Bloemkool | – Druiven |
– Komkommer | – Broccoli | – Ananas |
– Paprika | – Witlof | – Appel |
– Tomaatjes | – Venkel | – Peer |
– Bleekselderij | – Ui rood en/of wit | – Vijgen |
Tip: Het is lekkerder als de bloemkool en broccoli roosjes eerst geblancheerd zijn. Dan zijn ze namelijk iets zachter en niet al te rauw als je ze in de kaasfondue doopt.

Brood soorten | Vlees & Vis |
– Tortilla chips | – Salami |
– Stokbrood | – Chorizo |
– Soepstengels | – Garnalen gekookt |
– Pasta/ravioli gekookt | – Rivierkreeftjes gekookt |
