Basis recept Tiramisu

Het bekendste no-bake toetje uit Italië is natuurlijk de Tiramisu. Perfect in zijn eenvoud door ingrediënten die dit toetje romig maken. Met een vleugje koffie (dan wel likeur) krijgt de tiramisu zijn outentieke smaak. Voor deze Pasen een geschikt toetje voor het gezin of dan wel voor jezelf!

Recept Tiramisu

Ingrediënten (voor 4 glaasjes)

  • 250 g mascarpone
  • 2 eieren
  • 60 g suiker
  • 100 ml tiramisu likeur
  • 16 lange vingers
  • 7 g cacaopoeder

Zo maak je het

  1. Splits de eieren. Verdeel het eiwit in een vetvrije hoge kom. Doe de eidooiers in een middelgrote kom.
  2. Klop de eiwitten met een mixer stijf.
  3. Klop de eidooiers met de suiker tot een romige crème. Schep de mascarpone erdoorheen. Schep dit mengsel vervolgens door de opgeklopte eiwitten.
  4. Schenk de tiramisu likeur in een bord met een randje. Leg de lange vingers neer in de glaasjes en breek eventueel wat stukjes af om het passend te maken. Dip vervolgens de lange vingers in de likeur. En leg één laag neer op de bodems.
  5. Schep de helft van het mascarpone mengsel in de glaasjes op de langevingers en bestrooi met cacoa. Doop de rest van de lange vingers in de likeur en leg op de cacao laag. Verdeel het overige mascarpone mengsel over de glaasjes en verdeel er nogmaals wat cacao overheen.
  6. Laat de tiramisu voor minstens 3 uur in de koelkast opstijven.

Totale duur: 3 uur en 20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten, Wachttijd: 3 uur


Gerelateerde recepten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s