Pasta pesto met garnaal


Er gaat niks boven een goed bord pasta. Deze pasta pesto met garnaal is een aanrader om te maken. Met gebakken tomaatjes, Parmezaanse kaas, verse pesto en lekker veel garnalen maak je een heerlijke maaltijd. Precies genoeg om met ze tweeën te genieten.

Recept pasta pesto met garnaal

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 160 g spaghetti (80 g ongekookt p.p)
  • 200 g gekookte garnaal
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 el verse pesto
  • 10 tommy tomaatjes
  • 50 g Parmezaanse kaas

Zo maak je het

  1. *Maak de verse pesto door het volgen van het basis recept voor groente pesto. Of gebruik kant-en-klare pesto.
  2. Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  3. Snijd de helft van de garnalen in kleine stukjes (zodat ze gemakkelijk door het gerecht verdeeld kunnen worden). Bak de garnalen in wat olijfolie met de teentjes knoflook in een paar minuten warm.  
  4. Snijd de tomaatjes in partjes en bak mee met de garnalen.
  5. Rasp de Parmezaanse kaas fijn.
  6. Verdeel de pesto door de gekookte en uitgelekte spaghetti en schep de garnalen en tomaatjes er doorheen.
  7. Garneer met de Parmezaanse kaas.

Bereidingstijd: 15 minuten


Gerelateerde recepten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s