
Eenvoudig Focaccia-brood maken met vijf basisingrediënten die zachte, donzige en aromatische Focaccia opleveren die goed past bij alle hoofdgerechten of als snack of aperitief. Daarna kun je de Focaccia op smaak brengen met tijm, rozemarijn en grof zeezout.
Recept Focaccia
Ingrediënten

- 500 g bloem
- 1 zakje gist (7 g)
- 250 ml lauw warm water
- 1 ½ tl zout
- 75 ml olijfolie
- ½ tl tijm
- ½ tl rozemarijn
- ¼ tl grof zee zout
Zo maak je het
- Zeef de bloem en roer de gist er doorgeen. Voeg het water, 50 ml olijfolie en het zout toe en kneed met de hand tot een deegbal.
- Bestrijk de deegbal met wat olijfolie en laat voor 1 uur rijzen onder een vochtige theedoek.
- Neem vervolgens een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel de deegbal hierover uit. Verspreid het deeg met de hand tot een dikte van 1 cm. Besprenkel met olijfolie en garneer met de tijm, rozemarijn en grof zee zout.
- Druk met de vingers het deeg in, zodat er kleine deukjes ontstaan. Maar houd het deeg wel intact, dus duw niet door tot de bodem. Laat het deeg vervolgens voor nog 1 uur rusten/rijzen.
- Bak de focaccia vervolgens af voor 15-20 minuten in de oven van 200 graden.


Totale duur:
Bereidingstijd: 15 minuten, Wachttijd: 2 uur, Baktijd: 15-20 minuten
Oven: 200 graden hetelucht
