Bladerdeeg gebakjes met zomer fruit


Makkelijke gebakjes die je ten alle tijden kan maken. Met enkel bladerdeeg (vers) fruit en suiker of kant en klare jam. Dit zijn ingrediënten die veel huishoudens wel in huis hebben dus iedereen kan het maken. Stel je krijgt visite en wilt iets lekkers serveren maar hebt geen tijd meer om langs de bakker/ supermarkt te gaan. Dan heb je maar 10 minuten nodig om de bladerdeeg gebakjes te maken. En komen ze warm uit de oven als de visite er is.

Recept bladerdeeg gebakjes met zomer fruit

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 4 bladerdeeg plakjes
  • ½ pakje diepvries zomerfruit (125 g)
  • 1 el suiker
  • 1 tl koek en speculaas kruiden

Extra: Staafmixer  

Zo maak je het

  1. Laat de bladerdeeg plakjes ontdooien.
  2. Verwarm de 125 g zomerfruit in een steel pannetje met de suiker en de koek en speculaas kruiden. Laat kort door koken. Zet het vuur uit en pureer het mengsel tot een gladde massa met een staafmixer.
  3. Neem 1 bladerdeeg plakje en snijd in drie gelijken stroken. Leg de stroken achter elkaar en druk de uiteindes aan elkaar vast. Doe dit met alle bladerdeeg plakjes.
  4. Verdeel ongeveer twee eetlepels van het vruchten mengsel over één bladerdeeg strook, doe dit met alle stroken. Rol de strookjes op en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
  5. Bak de bladerdeeg gebakjes voor 15-20 minuten in de oven van 200 graden. Zet de oven uit en laat nog voor 5 minuten in de oven staan. (doordat het rolletjes zijn gaart de binnen kant minder snel als de buitenkant.)

Totale duur: 30 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten, Baktijd: 15-20 minuten
Oven: 200 graden


Gerelateerde recepten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s