Broccoli quiche met Groentefinish van Verstegen


Een broccoli quiche is altijd een goed idee! De broccoli geeft lekker veel vitamines en werkt als anti-oxidant in het lichaam. Een echte oppepper voor het lichaam en geeft je veel energie voor de week zonder vlees (9 t/m 15 maart). Maar dit gerecht is natuurlijk altijd lekker 😉

Voor de week zonder vlees bedacht ik deze broccoli quiche en gebruikte ik de groentefinish voor broccoli van Verstegen. Zelf ben ik al niet een grote vlees eter. In een gerecht geef ik niet de voorkeur aan vlees en kies ik liever voor een vlees vervanger of laat ik het weg. Zo komt het dus best wel vaak voor dat ik geen vlees eet. Maar hoe krijg je dan een volwaardige maaltijd, hoor ik je denken? Nou door een grotere portie groente te nemen. Deze hartige taart/ quiche is daar een goed voorbeeld van. De quiche is rijkelijk gevuld met veel groente en op smaak gebracht door verfijnde kruiden die passen bij de groent, in dit geval de broccoli 🙂

Recept broccoli quiche

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 1 middelgrote broccoli
  • 5 blaadjes bladerdeeg
  • 3 eieren
  • 1 zakje broccoli groentefinish van Verstegen
  • 2 el sojasaus
  • ½ zak groente mix
  • ½ ui, gesnipperd
  • 10 tommy tomaten
  • 1 handje cashewnoten
  • 2 teentjes knoflook fijn gesneden

Zo maak je het

  1. Laat het bevroren bladerdeeg iets ontdooien.
  2. Snijd de broccoli fijn en was schoon.
  3. Fruit de ui en knoflook en een wokpan glazig. Wok de broccoli en een halve zak groente mix en de sojasaus er doorheen en wok het geheel voor 8 minuten.
  4. Hak de cashewnoten fijn.
  5. Snijd de tomaatjes in partjes.
  6. Klop de eieren los samen met de groentefinish kruiden van Verstegen.
  7. Vet een ovenschaal in met olijfolie en bekleed met bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem met een vork.
  8. Meng de cashewnoten en tomaten door de gewokte groenten. Verdeel het mengsel in de met bladerdeeg beklede ovenschaal. Giet het ei-mengsel er overheen.
  9. Bak de hartige taart voor 30 minuten in de oven van 200 graden.

Totale duur: 45 minuten.
Bereidingstijd: 15 minuten, Baktijd: 30 minuten
Oven: 200 graden


Gerelateerde recepten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s