
Een super romige saus voor bij de pasta maak je met Parmezaanse kaas en flik wat knoflook. Bij alle soorten champignon, spinazie en/of ricotta ravioli vind ik deze saus super lekker. De saus bevat veel smaak en is op de ui na een gladde saus. Omdat de ravioli natuurlijk al gevuld is wil ik door de saus zelf liever geen stukjes hebben. Deze Parmezaan room saus is dan ook ideaal bij ravioli. Door de hoeveelheid kaas door de saus heeft het bijna iets weg van kaasfondue, super lekker dus!
Recept Parmezaan room saus
Ingrediënten (voor 4 personen)

- 200 g Parmezaanse kaas
- ¾ bakje crème fraiche
- 2 el bloem
- 2 el boter
- ½ ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst
- 500 ml water
- ½ blokje kippenbouillon
- 1 tl tijm
- Peper en zout
Zo maak je het
- Neem 500 ml water en laat ½ blokje kippenbouillon daar in oplossen.
- Rasp de Parmezaanse kaas fijn met een rasp en zet opzij.
- Smelt de boter in een diepe koekenpan en fruit daar de ui en knoflook licht glazig in. Meng vervolgens de bloem er doorheen. Blijf roeren zodat de bloem, boter en ui goed met elkaar kunnen mengen.
- Schenk er vervolgens een klein beetje kippenbouillon bij en blijf roeren zodat de bloem de bouillon kan opnemen. Herhaal dit tot dat alle bouillon is opgenomen.
- Schep de crème fraiche erdoorheen en laat de Parmezaanse kaas oplossen in de saus.
- Breng de saus op smaak met tijm en wat peper en zout.
Tip: Ook lekker met een klein kopje droge witte wijn door de saus.
Bewaar tip: De saus kun je in een afgesloten tupperware bakje bewaren in de koelkast voor 3 dagen.
Bereidingstijd: 12 minuten
