Ravioli in tomatensaus

Een makkelijk ravioli gerecht met zelfgemaakte tomatensaus. Binnen 20 minuten staat dit gerecht op tafel en heb je zelfs zelfgemaakte saus. Mocht je geen tijd hebben om de tomatensaus zelf te maken kun je natuurlijk ook tomatenblokjes uit blik gebruiken. Dan heb je het gerecht binnen 10 minuten op tafel.

Recept ravioli in tomatensaus

Ingrediënten

  • ½ pakje ravioli bolognese (125 g)
  • 5 tomaten
  • 1 tl tijm
  • 2 blaadjes basilicum
  • 1 mes puntje oregano
  • ½ teentje knoflook
  • 20 g Parmezaanse kaas
  • Zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Rooster de tomaten en het ½ teentje knoflook op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met wat olijfolie en zout. Bak het vervolgens voor 15 minuten op 220 graden hetelucht.
  2. Laat de tomaten en het teentje knoflook afkoelen en pureer. Meng de kruiden er doorheen en breng op smaak met wat zout.
  3. Kook de ravioli volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  4. Schep de ravioli op een bord en schep de tomatensaus er overheen. Garneer met Parmezaanse kaas en eventueel wat basilicum.

Bereidingstijd: 15 minuten, Baktijd: 15 minuten
Oven: 220 graden


Gerelateerde recepten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s