Vega Turkse pizza

Heb je zin in een lekker smaakvol gerecht voor vanavond? Ga dan snel aan de slag om een vega Turkse pizza te maken! Vega Turkse pizza? Ja vega, want op de bodem gebruik ik spicy falafel van het merk Garden Gourmet en in plaats van kebab gebruik ik vega gyros van het merk Vivera.

Super veel smaken die samen komen en daarom ook super lekker!

Recept vega Turkse pizza

Ingrediënten (voor 4 wraps)

  • 4 Libanese wraps
  • 1 bakje spicy falafel (210 g)
  • 1 bakje gyros Vivera (175 g)
  • ½ rode paprika
  • ½ komkommer
  • 2 tomaten
  • 1 rode ui
  • ½ ijsbergsla

Voor de knoflooksaus

  • 3 el mayonaise
  • 3 el yoghurt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 el verse bieslook, fijn gesneden
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Snijd de rode paprika in hele kleine stukjes. Bak de paprika met de falafel in een koekenpan. plet de falafel fijn. Zodat het lijkt op geruld gehakt.
  2. Verdeel de fijne falafel met paprika over 4 wraps. Hou dit warm in de oven. Oven stand warmhouden 60 graden.
  3. Snijd de ijsbergsla en was. Snijd de tomaten in fijne blokjes, de komkommer in blokjes en de rode ui in fijne ringen.
  4. Bak de vega gyros in een koekenpan.
  5. Maak de knoflooksaus door de mayonaise, yoghurt, knoflook, bieslook en peper en zout door elkaar te mengen.
  6. Beleg de wrap met ijsbergsla, tomaten blokjes, komkommer blokjes, rode ui, gyros en knoflooksaus. Rol de Turkse pizza eventueel op en aluminiumfolie en leg nog even in de oven. Tip: in aluminiumfolie eet het wel makkelijker.

Bereidingstijd: 20 minuten
Oven: warmhouden 60 graden.


Gerelateerde recepten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s