Zweedse kaneel broodjes

Super lekkere en simpele kaneel broodjes maak je met croissant deeg. Voor extra smaak voeg je wat kardamon toe. In Zweden kun je deze kaneel broodjes bij iedere koffie zaak vinden, maar je maakt ze ook gemakkelijk thuis.

Recept Zweedse kaneel broodjes

Ingrediënten

  • 1 rol vers croissant deeg
  • 4 el suiker
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl kardemom
  • 2 el melk

Zo maak je het

  1. Rol het croissant deeg uit. Halveer de plak in twee gelijken stukken. Druk de voorgesneden croissant inkepingen dicht, zodat er geen gaten meer in het deeg zitten.
  2. Meng in een schaaltje de suiker, kaneel en kardemon door elkaar.
  3. Bestrooi één helft ven het deeg met het suiker mengsel. Leg de andere helft er overheen. Snijd het deeg in zes lange stroken.
  4. Neem één deeg strook en twist deze, zodat je een spiraal vorm krijgt. Rol de gedraaide deeg strook vervolgens twee keer om je vingers en vouw het uiteinde naar binnen. Herhaal deze stap met de andere deeg stroken.
  5. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met wat melk. Bak de kaneel broodjes voor 15 minuten in de oven van 200 graden.

Bereidingstijd: 8 minuten, Baktijd: 15 minuten
Oven: 200 graden


Gerelateerde recepten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s