Kip pasteitjes uit Portugal

Kip pasteitjes met gegrilde paprika’s. Voor 8 pasteitjes heb je maar 2 kippenpoten nodig. Het koken en plukken van de kip kost even wat tijd, je kan natuurlijk ook kipfilets gebruiken. Na het koken van de kip zijn de pasteitjes zo gemaakt.

Recept kip pasteitjes 4 personen

Ingrediënten voor 8 pasteitjes

  • 8 bladerdeeg plakjes
  • 2 kippenpoten
  • 1 kippen bouillonblokje
  • 4 gegrilde paprika’s
  • ½ ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ei
  • Peper en zout

Voor de salade

  • 2 tomaten
  • 2 el feta
  • 1 grote hand wortel julienne
  • 2 el olie vanuit het potje feta
  • ½ ui
  • 150 g gemengde sla

Zo maak je het

  1. Zet een grote pan met water op het vuur en voeg het kippen bouillonblokje toe. Voeg de kippenpoten toe en kook in 12 minuten gaar. haal de kippenpoten uit het water en laat afkoelen. Pluk het vlees vervolgens van het bot.
  2. Snipper ½ ui fijn en fruit kort aan in een koekenpan.
  3. Snijd de gegrilde paprika in kleine stukjes. Knijp 1 teentje knoflook fijn.
  4. Meng de geplukte kip, paprika, knoflook en gefruite ui door elkaar. Voeg wat peper en zout toe.
  5. Laat het bladerdeeg ontdooien.
  6. Vet een cup cakevorm in met wat olijfolie en leg de bladerdeeg plakjes er in. Schep de kip vulling in de bakjes. Vouw het overige bladerdeeg over de vulling zodat je de bakjes afsluit.
  7. Klop 1 ei los en bestrijk de bovenkant van de pasteitjes hiermee.
  8. Bak de pasteitjes voor 15 -20 minuten in de oven van 200 graden.

Bereidingstijd: 20 minuten, Baktijd: 15-20 minuten
Oven: 200 graden


Gerelateerde recepten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s