Stracciatella ijs

IJsjes voor in de zomer! De aankomende dagen deel ik drie ijs recepten met jullie. Om te beginnen met stracciatella ijs. Lekker romig met stukjes pure chocolade.

Recept stracciatella ijs

Ingrediƫnten

  • 500 ml slagroom
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 100 g pure chocolade

Zo maak je het

  1. Mix de slagroom en de gecondenseerde melk met een mixer door elkaar tot het lobbig wordt.
  2. Schaaf de chocolade in kleine stukjes met een kaasschaaf (als de brokken te groot zijn zakken ze naar de bodem en zijn ze te groot in combinatie met het ijs).
  3. Schep het chocolade schaafsel door de lobbige slagroom en gecondenseerde melk heen.
  4. Bekleed een cakeblik met vershoudfolie. Bekleed het ruim zodat het over de randen heen valt.
  5. Verdeel de room met chocolade in het cakeblik en laat voor 1 nacht stollen in de vriezer.

Bereidingstijd: 15 minuten, Wachttijd: 1 nacht


Gerelateerde recepten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s