Zoete aardappelsalade

Vandaag deel ik met jullie een recept om zelf aardappelsalade te maken. Ik dacht koop kant en klare aardappelschijfjes dat is wel zo makkelijk. Maar op de verpakking staat eigenlijk alleen maar dat je de aardappelschijfjes kan bakken in de pan of frituren. Kun je ze dan niet verder koken totdat ze gaar zijn?

Online kwam ik verschillende antwoorden tegen. De ene zei: nee dit kan niet want de schijfjes hebben een speciaal laagje gekregen waardoor je ze goed kan bakken en de ander zei: het ligt aan de aardappel die er gebruikt wordt. Online kwam ik er dus niet echt uit dus ging ik zelf aan de slag.

Zelf gebruikte ik de aardappelschijfjes van de Dirk van den Broek. Ik bracht een pan met water aan de kook en voegde wat zout toe. Deed de aardappelschijfjes in de pan, roerde het even door (dat de schijfjes niet aan elkaar bleven plakken) en kookte het voor 5 minuten. Na 5 minuten prikte ik in de aardappelschijfjes en het leek alsof er nog niet heel veel gebeurd was. Dus liet ik het verder koken. Na in totaal 8 minuten gekookt te hebben kon ik de aardappelschijfjes makkelijk doorprikken. Het had nog wel structuur maar ze waren gaar. Ik goot de pan af en spoelde de aardappelschijfjes af met koud water (ook om ze alvast af te laten koelen voor de salade).

Ik besloot gelijk een tweede portie te maken en kookte de aardappelschijfjes dus voor 8 minuten in kokend water met een beetje zout en deze waren precies goed!

Je kunt de aardappelschijfjes dus wel gewoon nog koken. Alleen wordt het voornamelijk gebruikt om ze te bakken of te frituren.

Recept zoete aardappelsalade

Ingrediënten

  • 600 g aardappelschijfjes
  • 2 el mayonaise
  • ½ bekertje zure room
  • 2 el verse bieslook, fijn gesneden
  • 4 el mais
  • Peper en zout
  • Eventueel 2 augurken

Zo maak je het

  1. Kook de aardappelschijfjes voor 8 minuten. Prik er met een vork in om te kijken of ze gaar zijn. Spoel de aardappelschijfjes af met koud water en laat afkoelen.
  2. Meng ik een kom de mayonaise, zure room, bieslook en mais door elkaar. Breng verder op smaak met peper en zout.
  3. Schep de afgekoelde aardappelschijfjes door de dressing heen.

Bereidingstijd: 15 minuten


Gerelateerde recepten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s