Risotto met garnaal

Risotto met garnaal en Parmezaanse kaas is een romige, smaakvolle maar zeker ook vullende avond maaltijd. De combinatie van garnaal, doperwten en courgette passen makkelijk bij elkaar en door de Parmezaanse kaas kun je de risotto goed op smaak brengen. Om de risotto te maken kost het even wat tijd. De bouillon moet namelijk in de rijst trekken zodat de risotto zijn authentieke smaak krijgt.

Recept risotto met garnaal

Ingrediënten (Voor 4 personen)

  • 250 g risotto rijst
  • 250 g garnalen
  • 100 ml droge witte wijn
  • 600 ml water  
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 1 1/2 courgette
  • 1 blikje doperwtjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 groentebouillonblokje
  • Chili vlokken
  • 2 el olijfolie
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Verwarm de olijfolie in de pan en roer de gesnipperde ui, 2 fijn gesneden teentje knoflook en de risotto rijst erdoorheen, zodat alle rijst een beetje olijfolie hebben. Schenk de wijn erbij en kook/roer totdat de wijn is opgenomen.
  2. Maak in een apart pan de groente bouillon.
  3. Schep zodra de wijn is opgenomen 1 soeplepelbouillon bij de rijst en roer tot het is opgenomen. Laat de doperwtjes uitlekken en voeg al roerend toe. Voeg al roerend steeds 1 soeplepel bouillon toe en laat de rijst het opnemen.
  4. Snijd 1 courgette in de lengte door midden.
  5. Bak ondertussen de garnalen met 2 fijngesneden teentjes knoflook en wat chili vlokken licht roze.
  6. Snij met een dunschiller repen van de courgette en grill in een grillpan of een paninni-tosti -ijzer.
  7. Snijd de overige courgette in kleine blokjes en meng ze door de risotto. Laat even meekoken.
  8. Rasp 100 gram van de Parmezaanse kaas door de risotto en roer goed door.
  9. Bewaar 12 garnalen voor de garnering van de borden. Schep de overige garnalen (en het vocht) door de risotto en breng op smaak met peper en zout.
  10. Garneer de borden door de courgette plakjes in een rondje neer te leggen (gebruik een ijzeren ring), schep de risotto er in en garneer met 3 garnalen per bord. Rasp er eventueel nog wat Parmezaanse kaas overheen.

Bereidingstijd: 50 minuten


Gerelateerde recepten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s