Zoete kip ketjap

Zoete kip ketjap als bijgerecht voor bijvoorbeeld bami. Lekker met sesamzaadjes of bijvoorbeeld bosuitjes.

Recept zoete kip ketjap

Ingrediƫnten

  • 200 g kipfilet
  • 1 teentje knoflook
  • 1 cm gember
  • 6 el ketjap manis
  • 2 el honing
  • 1 el wok-olie
  • 1 tl citroensap
  • 1 tl sesamzaadjes
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Snijd de kip in kleine stukjes. Snijd vervolgens de knoflook en gember fijn.
  2. Meng de ketjap, honing, citroensap, wok-olie en de fijn gesneden knoflook en gember door elkaar als een marinade. Breng verder op smaak met peper en zout.
  3. Meng de kip door de marinade en laat 3 uur marineren (in de koelkast).
  4. Bak vervolgens de gemarineerde kip in een koekenpan voor ongeveer 10 minuten gaar. Garneer vervolgens met de sesamzaadjes.

Bereidingstijd: 15 minuten, Wachttijd: 3 uur

Tip: Gebruik het marinade vocht bijvoorbeeld voor over de bami.


Gerelateerde recepten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s