Heksenkaas is een populair product en heerlijk te combineren met knapperige groente. Op een feestje is dit een gezond en smakelijk hapje! De kant-en-klare heksenkaas zit vol met onnodige toevoegingen, dus bedacht ik: ‘dit kan beter’. Tijd om dus zelf heksenkaas te maken, wat super gemakkelijk is.
Recept Heksenkaas
Ingrediënten
- 1 bakje philadlphia Greek style (175 g)
- 3 el mayonaise
- 1 el citroensap
- 50 g prei
- 20 g bosui
- 1 teentje knoflook
- 1 klein handje peterselie
- 1 tl suiker
- 2 mespuntjes mosterd
- Peper en zout
Zo maak je het
- Roer de philadelphia, mayonaise, mosterd, citroensap, suiker en wat peper en zout door elkaar.
- Maal de prei, bosui en peterselie fijn in een keukenmachine. Voeg dit door het philadelphia-mayonaise mengsel er roer het geheel goed door elkaar. Voeg naar smaak nog wat peper en zout toe.
Bereidingstijd: 10 minuten
Groenten om mee te dippen
- Komkommer
- Paprika
- Zoete punt paprika
- Mini snack paprika’s
- Bleekselderij
- Wortels
- Tommy tomaatjes
- Radijsjes
Snijd de groenten in reepjes en halveer de tomaatjes en de radijsjes.

